For en global solidaritetsuge med Ukraine

Author

ENSU

Date
January 3, 2023

Stop Ruslands krigsaggression. Fred i Ukraine!

Fredag den 24. februar er det et år siden, den russiske hær invaderede Ukraine, på ordre fra Putin og hans regime. Det har været et år af ubeskrivelig lidelse og udgydelse af blod for det ukrainske folk.

Invasionen, som ikke kan retfærdiggøres, har allerede kostet livet for mange titusinder af ukrainere civile såvel som militært personel. Det ukrainske folk står hver dag overfor brutalitet og vold. Millioner af civile er blevet tvunget til at flygte til udlandet. Millioner er internt fordrevne.

Hele byer og landsbyer er blevet reduceret til grus-dynger af de russiske bombardementer og luftangreb. Den civile infrastruktur (elektricitets og varme-netværk, skoler, hospitaler, jernbaner, havne osv.) bliver systematisk ødelagt, hvilket gør landet ubeboeligt.

Putin ønsker at gøre et uafhængigt og beboeligt Ukraine umuligt:

Den russiske hær har begået massemord på civile og ukrainske soldater mange steder. Mange tusindes skæbne er stadig ukendt. Massevoldtægts kampagner og drab gennem voldtægt, er veletablerede angrebsstrategier. Ved hver befrielse af en ukrainsk landsby eller by kommer nye forbrydelser frem i lyset.

Temmelig mange ukrainske borgere (inklusive hundredetusinder af børn) er blevet deporteret uden tilladelse og ofte med tvang, til Ruslands territorium.

Det ukrainske folk nægter, som det eneste rigtige, at være passive ofre for denne aggressionskrig og modstår aktivt og massivt invasionen med eller uden våben i hænderne.

Der er en uhyre udbredt gensidig solidaritet og selvorganisering af befolkningen, hvilket spiller en afgørende rolle i at danne modstanden, så den fortsætter og det gør den internationale støtte i mange former også.

Drabet på det ukrainske folk sker foran øjnene af hele verden og destruktionen af det selvstændige Ukraine må stoppe. Der må lyde de højest mulige internationale protester imod den russiske invasion. Den bredest mulige solidaritet med det ukrainske folk er mere nødvendig end nogensinde før.

Vi, organisationer og individer fra hele verden, lancerer en appel for at gøre ugen omkring 24. februar til en global aktionsuge mod den russiske invasion og for solidaritet med Ukraine.

Fred for Ukraine. Nej til den russiske krig! Øjeblikkelig stop for det russiske militærs bombardementer og tilbagetrækning af alle russiske tropper fra Ukraine

Den bredest mulige støtte for og solidaritet med det ukrainske folk i dets retfærdige modstand mod den russiske invasion.

Tilføj din organisations navn til denne appel. Skriv venligst til os på

info@ukraine-solidarity.eu

Enhedslistens forretningsudvalg har tilsluttet Enhedslisten til denne appel.