Til fagforeninger, parlamenter og regeringer i demokratiske lande, internationale partnere og internationale organisationer

Det nye år 2024 i Ukraine begyndte med et forfærdeligt og massivt russisk missilangreb på sovende og fredelige byer i Ukraine. Alene i helligdagene fra 29. december 2023 til 2. januar 2024 dræbte det russiske militær 90 civile med missilangreb. af Sammenslutningen af Frie Fagforeninger i Ukraine

På kun fem dage affyrede Rusland 500 missiler og droner mod boligområder, forretninger, hospitaler, uddannelsesinstitutioner og kulturelle mindesmærker i Ukraine. Hver dag dør indbyggere i vores fredelige byer på grund af Rusland, og hundredvis af mennesker såres og invalideres. Vi er tvunget til at leve og arbejde i en tilstand af permanent stress og angst. Ukraine betaler i dag en høj pris for frihed og fred i Europa.

Sammenslutningen af Frie Fagforeninger i Ukraine, som en stemme for ukrainske arbejdere – minearbejdere, metalarbejdere, energiarbejdere, lærere, læger, iværksættere og andre – henleder opmærksomheden på nødvendigheden af at tage afgørende skridt for at beskytte Ukraine og afskrække den russiske aggressor fra at omskrive international lov og gentegne landkortet over det moderne Europa.

Vi appellerer til regeringer og det internationale samfund om at fremskynde leveringen af militær hjælp til vores land, inklusiv leveringen af yderligere luftforsvarssystemer, langtrækkende missiler, droner med videre. Ved at levere våben vil internationale partnere redde tusinder af liv under missilangreb fra russiske tropper.

Vi opfordrer også vores internationale partnere til:

– at fortsætte med at yde økonomisk og humanitær hjælp til Ukraine,

– at styrke sanktionerne mod Ruslands terroristiske regime, da dette betydeligt kan begrænse de finansielle ressourcer og teknologieksport, som er nødvendige for fortsættelsen af den blodige krig,

– at sikre muligheden for, at indefrosne russiske aktiver kan bruges til at hjælpe Ukraine,

– at isolere og fjerne russiske politiske, offentlige og faglige personer fra arbejdet i internationale organisationer, som repræsentanter for et land, der udfører terroristiske aktiviteter mod et suverænt og uafhængigt Ukraine og dets indbyggere.

Vi opfordrer repræsentanter for det internationale og europæiske fagforeningssamfund til at få deres landes regeringer til at fortsætte med at levere humanitær og militær hjælp til Ukraine.

Vi takker alle, som støtter og giver assistance til Ukraine i disse vanskelige tider for det ukrainske folk.

Vi tror på, at fælles indsats vil bidrage til at stoppe den russiske aggression, som ikke bare ødelægger Ukraine, men som også underminerer den økonomiske, energimæssige, økologiske og fødevaremæssige stabilitet i både Europa og rundt om i verden.

Kyiv, den 3. januar 2024

Mykhailo Volynets

Forperson for Sammenslutningen af Frie Fagforeninger i Ukraine

Oversat fra Frie Fagforeninngers hjemmeside af Søren Søndergaard