La UGT de Catalunya participa en l’acte solidari a Kíev en suport als sindicats ucraïnesos i a les persones treballadores en el 2n aniversari de la guerra

Des de la UGT de Catalunya, durant aquests darrers dos anys, hem mostrat el suport i solidaritat cap a la població ucraïnesa per la situació bèl·lica que han viscut i viuen encara avui. Per part de la Confederació de Sindicats Lliures d’Ucraïna (KVPU) ens han convidat, entre d’altres sindicats de tot Europa, a l’acte solidari que se celebrarà a Kíev el 22 de febrer de 2024 sota el nom de “Ukrainian Trade Unions: Two Years of the War – Challenges, Priorities, and Further Support”.

En commemoració de l’aniversari de dos anys des de la invasió a gran escala d’Ucraïna per part de Rússia, s’ha organitzat aquesta trobada solidària organitzada per les confederacions sindicals ucraïneses KVPU i FPU i compta amb el suport de l’ITUC i l’ETUC. Per part de la UGT de Catalunya, hi assistiran la Cati Llibre, Secretària Nacional i Carlos de Pablo, secretari de Polítiques Institucionals.

La reunió té com a objectiu debatre les conseqüències de la guerra en curs, honrar els sacrificis realitzats pels ciutadans ucraïnesos, destacar la resistència dels treballadors i treballadores i sindicalistes ucraïnesos i expressar gratitud a aquells i aquelles que han estès el seu suport.

A més, la KVPU i FPU organitzen el programa d’aquesta trobada que inclou reunions amb els membres de les dues organitzacions i visites a les ciutats i pobles atacats per l’armament rus a la regió de Kíev.

La UGT de Catalunya apostarà sempre per la democràcia i la pau i ens solidaritzem, un cop més, amb Ucraïna, aquest cop més a prop seu que mai.