Български (1)

НИЕ СМЕ ЗА

1. Защитата на независима и демократична Украйна !

2. Незабавното изтегляне на руските войски от цяла Украйна. Край на заплахата от ядрени атаки, която представляват подготовката на руските ядрени оръжия и обстрела на украински ядрени централи !

3. Подкрепа на съпротивата (въоръжена и невъоръжена) на украинците в цялата й разновидност, в защита на правото на самоопределение.

4. Опростяването на украинския външен дълг !

5. Приемането на всички бежанци без дискриминация - от Украйна и другаде !

6. Подкрепа на антивоенното и демократично движение в Русия и гарантираното убежище и статут на политически бежанци за противниците на Путин и руските войници, които дезертират !

7. Изземването на собствеността на руски правителствени представители, високопоставени служители и олигарси в Европа и останалия свят ; и финансови и икономически санкции - но за защитата на бедните от техните последствия.

В допълнение ние се борим заедно с подобно мислещи течения в Украйна и Русия :

8. За световно ядрено разоръжаване. Против военна ескалация и милитаризирането на нашето съзнание.

9. За разпускането на всички военни блокове.

10. За гаранции, че всякаква помощ за Украйна не идва с допълнителни изисквания за остеритет от МВФ и ЕС.

11. Срещу продуктивизма, милитаризма и империалистическата надпревара за власт и печалба, която унищожава нашата околна среда и нашите социални и демократични права.

Световната организация на труда бе създадена след края на Първата световна борба с универсалната мисия : “Повсеместен и траен мир може да се постигне само на основите на социална справедливост.” Днес следва да добавим и екологична справедливост и върховенството на закона : борим се за мир и равенство, демократична свобода, социална и екологична справедливост чрез кооперация и солидарност между хората.